Espurna present a la XX Trobada de Joves a Benicàssim

posted in: General | 0

Els joves d’Espurna hem estat presents a la XX Trobada de formació d’Entitats Juvenils de la Federació Valenciana de Cases de Joventut, a Benicàssim, el cap de setmana del 17 i 18 de maig, on s’ha reunit a 125 joves i 22 entitats per formar-se i compartir experiències. Totes les associacions juvenils reivindiquem un món millor mitjançant el teatre, la cultura, el rock, l’ecologia, la solidaritat, el rol, l’educació voluntària, el món audiovisual, les nostres revistes, l’ecologia o les activitats per a joves, per posar alguns exemples.

L’apertura de la trobada, a càrrec de Jesús Martí, president de l’associació de professionals i tècnic de Joventut a l’ajuntament de Quart de Poblet, va recórrer els 20 anys d’història de la Federació de Cases de Joventut i polítiques de joventut, deixant clar que una de les coses fonamentals que ha fracassat de les polítiques juvenils valencianes ha sigut que s’han fet d’esquenes als propis joves. “Tenim la taxa de fracàs escolar i professional més elevada d’Espanya, hem de començar a reclamar el nostre dret com a joves a decidir sobre el que ens afecta”, remarcà.

El matí continuà amb uns tallers exprés que pretenien millorar la qualitat del treball de les entitats juvenils assistents en el futur. Es parlà de com fer reunions, com treballar en equip, com aprofitar els errors, i els secrets del treball en xarxa.

Durant la vesprada els joves voluntaris d’esplais i els joves de les entitats juvenils feren sessió de treball intern per comprendre millor la metodologia dels esplais i de les Cases de Joventut.Trobada Benicàssim 11

Trobada Benicàssim 21

Leave a Reply