Èxit d’afluència al 110 centenari de la Revolta del Pantà

posted in: Activitats/tallers | 0

Fa 110 anys un terratinent va promoure la construcció del Pantà, i va voler aprofitar-se de la gent del poble, apoderant-se de l’aigua, però ells es van amotinar… El dia 30 de maig de 1904 Betxí es va revelar i aquest divendres ho hem celebrat!

Seguint amb les activitats del projecte Som Riu del grup estable d’ecologia de l’Espurna, Grup Natura Coscoll, ha organitzat la celebració del 110 aniversari de la revolta del pantà.

Estem molt satisfets i satisfetes, ja que ha vingut moltíssima gent malgrat la pluja de tot el dia. Hem hagut de traslladar l’activitat al frontó, i això no ha impedit que participen de l’activitat més de 100 persones de Betxí. Això mostra que el poble té molt d’interés pels espais naturals que ens envolten i ens dona una empenta per continuar amb la nostra tasca voluntària. De Betxí sempre es diu que els joves no estan involucrats, i el nostre projecte d’enguany demostra que els joves de Betxí no passem.

L’activitat contà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Betxí en la cessió d’espais i facilitant en tot moment els recursos necessaris. També col·laborà la Fundació Cívica Novessendes, que recolza organitzativament i amb recursos diversos als diversos grups de joves de la Casa de Joventut Espurna.

El grup natura Coscoll, va naixer a Betxí fa menys d’un any de mà d’un grup de joves voluntàries i voluntaris de Betxí amb inquietuds diverses, des d’una mirada ambientalista. La protecció del riu és una de les coses que més ens preocupa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply