Wert i el 3 + 2

posted in: Saps que...? | 0

El govern aprova les carreres de tres anys i els masters de dos

El ministre Jose Ignacio Wert ignora totes les crítiques i aprova un nou sistema universitari

 

El 30 de gener, el consell de ministres va aprovar previsiblement un decret que permiteix a les universitats reduir la duració dels graus a tres anys, per adaptarse al model 3+2, amb tres anys de grau y dos de master. La possibilitat de implantar aquest model va ser un dels punts més criticats per les protestes contra el pla Bolonya, encara que el govern va optar per el 4+1. El nou model s’adaptaría millor a la idea del pla Bolonya d’oferir graus més generalistes y centrar l’especialitat en els masters, però el ministeri tampoc ofereix cap mesura per a garantitzar-ho mentre la gran diversitat de titols en les universitats s’ha multiplicat des de l’implantació del grau.

Els col·lectius d’estudiants destaquen el possible encariment dels estudis, els sindicats creuen que es perdran llocs de treball i tots posen l’accent al “caos” que provocarà en la ciutadanía una reforma en la que cada centre podrà optar teòricament per diferents duracions per a una mateixa titulació.

Aquesta reforma deixa obertes moltes preguntes: quines son les consequències? qui es beneficia? pujaran els preus?

Manifestacio_estudiants

El sindicat de estudiants, s’ha declarat contrari a aquest nou decret, “És l’atac més greu en dècades, que culmina totes les contrareformes educatives que el PP ha estat aprovant per acabar amb el nostre dret al estudi”. Queda convocada per als dies 25 i 26 de febrer una vaga general estudiantil.

Fonts: elpais.com, elmundo.es, eldiario.es, expansion.com, sindicatodeestudiantes.net.

Leave a Reply